Azon gondolkozik, hová menjen a gyerekeivel kirándulni? Jöjjenek mágnessel kikapcsolódni a vízhez.

Rozmýšľate, kam na výlet s deťmi? Poďte sa vyšantiť k vode s magnetom

Kirándulni szeretne menni gyermekeivel, és eltölteni együtt néhány remek pillanatot? Néha nehéz találni ötletet egy jó kiránduláshoz. Próbálják ki ezt a vízi szórakozást, amely minden gyermek szemét felragyogtatja.

Próbálja ki a kincsek keresését a vízben egy kötélre rákötött mágnessel. Dobja a vízbe és húzza partra. Mindenki meg tudja csinálni. Ezt mágneshorgászatnak hívják.

Látni fogja a gyermekek örömét és sugárzó szemét, amikor bármit is találnak. A gyermekek végtelenül izgatottak lesznek, még akkor is, ha találnak egy közönséges szöget. Minden vasdarab, minden „kincs” örömet okoz nekik. Különösen akkor, ha például kulcsokat vagy robogót találnak.

A gyermekek számára ez egy kaland és kutatás formája. Mágnessel a víz közelében órákig tartó megismételhetetlen szórakozást tapasztalnak meg. Ha leválasztja a talált tárgyakat (leleteket) a mágnesről, gyermeke úgy fogja érezni magát, mint a legnagyobb régész. 

Ezen felül tanítja a türelmet, a természethez való kapcsolatot és az együtt töltött pillanatokat, amelyek a legtöbbet adják a családnak.

Mindenki meg tudja csinálni, még a legkisebbek is. Csak egy speciális mágnesre, egy szilárd kötélre és egy dobozra vagy vödörre van szüksége a vízből kihalászott dolgok hordozására és eldobására. Kiránduláshoz eljuthat a legközelebbi tóhoz, patakhoz és tavacskához.

Édesapák: Ezek a közös pillanatok, amelyek egyesítik a családot

Megszólítottunk két édesapát, hogy árulják el nekünk, mit jelent a kincsvadászat családjuk számára. 

„Jó szórakozás és adrenalin minden eshetőséggel, ami ott lesz. Ezek a közös családi pillanatok, amiiket eltöltünk a víz mellett. A tényleges felkészülés, hová megyünk horgászni, és az azt követő fogások gyönyörű pillanatokat jelentenek, amelyeket a természetben töltünk. Szeretem azokat a tevékenységeket, amelyek összekapcsolják a családot, és ezek közé tartozik a mágneshorgászat ”- mondja L. Péter.

Apa és fia, először a vadászaton
A képen L. Marko látható az első vadászatán. Talált egy hosszúkás fémdarabot. Édesapjával Péterrel együtt horgásztak a Garam folyóban.

K. Mihály, Kecskemét környékéről mondja, hogy „a mágneshorgászat megtanítja a gyermekeket felfedezésre, türelemre és kapcsolatra a természettel. Minden mágneses vidéki kirándulás jobb, mint egy bevásárló központ látogatás. A természet mágneses megismerése a tapasztalati tanulás egyik formája. Szinte minden hétvégén vadászunk, természetesen, amikor szép az idő. ”

Nézze meg, hogyan néz ez ki

egész család a mágneses horgászatban
Család mágneses horgászat közben

A mágneses horgászat nagyszerű tevékenység a gyermekek és az egész család számára.

stoptábla út jel

Szerencsével ritkább tárgyat (leletet) is képes megtalálni – például egy megállni tilos közlekedési táblát.

Benedík János: „A mágneses horgászat olyan dolog, amit együtt tudunk csinálni”

nagyszerű tevékenység az egész család számára
Benedík János és lánya.

Felkerestük Benedík Jant a cseh köztársaságból aki így nyilatkozott: 

„A mágneses horgászat olyan dolog, amit mindannyian együtt tudunk csinálni, és ez egyben nagyon szórakoztató is. Mindig a kíváncsiság vonz minket a vízhez és a kirándulás a természetbe. És a tény, hogy ezzel az ember segít a természetnek. Mivel teljesen magával ragadott. nagyon sokszor egyedül járok vadászni, de a lányommal is járok biztonságos helyekre. ”

„Vizsgáljuk a régi térképeket, ahol történt valami, vagy a tanúk vallomásaiból is levonjuk a következtetéseket. Számomra ez nem csak a mágnesek megtalálásáról, hanem a történelemről is szól, és nagyon élvezem.”

„Régi hidat találtunk az interneten, amely tündérmesének tűnt, kissé odébb tőle volt egy malom. A kislányom ott találta meg az első érméjét, és együtt kihúztuk egy lovaskocsi kereket.”

„És amikor első alkalommal a tónál voltunk, a mágnes után a vízbe kellett ugranom. A kislányom azt mondta mindenkinek, hogy az apukája beugrott a vízbe és elvesztette a nadrágját. A családdal pihenés és egyben szórakozás is. Baráti társasággal ez több kaland és adrenalin.”

Induljon el a vízhez kincseket keresni

Ha azon gondolkozik, hogy hová menjen el gyermekeivel kirándulni, és hogyan szórakoztassa gyermekeit a nyári szünetben, szerezzen mágnest és induljon el kincseket keresni. A gyerekek még a legkisebb fémdarabnak is örülni fognak. Nekik ez a felfedezés és a kaland öröme.

Felkeltette érdeklődését? Nézze meg mágneseink és köteleink kínálatát.

Roman Hofer: “Az inspiráció anyósom egy példátlanul jó 30 éves felfedeztetlen kútja volt.”

A cseh kincsvadász fia
Roman Hofer cseh horgász fia édesapja mágnesével

„A fiam elkezdte megosztani a mágneshorgászat videóit, és megismertette velem. Horgászként sok időt töltünk testtel és lélekkel a víz mellett, tehát a szabadidőt a mágnesekkel töltjük. Két 300 kg-os mágnes vásárlásának inspirációja anyósom egy példátlanul jó 30 éves felfedeztetlen kútja volt. Szó szerint arra kényszerített minket, hogy megvásároljuk.”

“A kútból kihúztuk dédapa kalapácsát és néhány szöget. Azonnal elkezdtem foglalkozni az elektrolízissel a korrózió tisztítása érdekében, hogy az eredményeinket száraz és tiszta állapotban tartsuk.”

„Ünnepnapokon és különféle kirándulásokon mindig magunkkal hordjuk a mágnest, és amikor időnk van, szeretjük felfedezni a tavakat, kutakat, és gátakat. Fontos tudni a víz történelmét. A leleteinkből még nincs ritka példányunk, de minden fémdarab azt indokolja, hogy elgondolkozzunk eredetéről.”

“Álmunk az, hogy lőfegyvert és egyéb vágófegyvereket, például kardokat, machetteket, bajonetteket és hasonlókat találunk.”

“Kíváncsi és izgatott, amikor kihúzza a mágnest” – mondja egy anyuka

Moldavitsuk asszony fia, amikor talált egy darab vasat

Moldavčuková Simona anyuka szintén megosztotta benyomásait.

„Valahol a tévében a fiam látott egy riportot három srácról, akik mágnesekkel tisztították a folyót. Azóta mindig mágnest akart. Nemrégiben vásároltuk neki. Kíváncsi és izgatott, amikor kihúzza a mágnest. Közben csak kis dolgokat húz, de 9 éves, tehát ez most elég.”

„A folyó melletti faluban élünk. Szomszédaink kezdték őt dicsérni, hogy a „hulladékot” kihúzza a vízből. És ő utánna büszke rá. Még vele kell mennem, de nem számít, pihenést jelent számomra is.”

Nem veszélyes?

gyermekek a város tó partján

A mágneses horgászat elég biztonságos hobbi, csak vigyázzon néhány dologra.

Először tartsa a mágnest biztonságos távolságban az ajtókeretektől, radiátoroktól és más olyan nagy tárgyaktól, amelyekhez a mágnes gyorsan és váratlanul hozzákapcsolódhat. Nincsenek ilyen tárgyak a természetben, főleg nem a vízben. Különösen otthon fordulhatnak elő. Helyénvaló lehet, ha otthon nem ad mágneseket gyermekei kezébe.

Ha két mágnese van, távol kell tartani őket egymástól, hogy ne tapadjanak össze.

Másodszor, előfordulhat, hogy kihúzhat fegyvert vagy golyót. Ebben az esetben szükség esetén hívja a rendõrséget, ellenkező esetben illegális fegyverviselés bűncselekményét követheti el.”

Pazar lelet

Az antik feltekerhető órákat Ottó kincsvadász találta. Még ilyen dolgokat is rejtenek vizeink.

Volt egy körútjuk a baráti társasággal. Már mondogatták, hogy itt az ideje becsomagolni a mágneseket, és elmenni. Szóval dobott egy utolsót, kihúzta feltekerhető óráját, és azt gondolta, hogy tényleg itt az ideje menni.

Mágneses kijárat a mólóra

A cseh családok kincseket keresnek a mólón

Két család mágneshorgászat közben. “Ez a mindennapi életünk változatossága” – mondja Jiří Dvořák, két fiú édesapja. “Van egy mágnesem a kocsimban, mert sokat utazunk a családommal.”

„Ha van esély a horgászáshoz, akkor megyünk. A gyerekeknek szórakoztató, nagyon lelkesek, ha találnak valamit. Főleg érméket, de ágyúgolyót is találtunk már.”

Hol keressen kincseket?

A legtöbb találmányt ott találja, ahol sok ember jár. A gyerekek számára, akik nem dobnak messzebbre, csak elég ellátogatnia a helyi tavakra, tavacskákra és patakokra. Alternatív megoldásként később kipróbálhatja a városi hidakat, folyókat, autó-belépési pontokat, turisztikai területeket és kutakat.

Szíjtárcsák, kulcsok és érmék

Tárcsák, kulcsok és érmék fedezték fel a Moldva területén

Ilyen fogások szintén megtalálhatók.

Szíjtárcsa kulccsal

csiga kulccsal

Egyszerű, de szép lelet. Még az ilyen tárgyak is el vannak rejtve a vízszint alatt.

Édesapa: “Úgy gondoljuk, hogy mágneses horgásznapot szervezünk más gyermekek számára”

az egész család a folyó mellett

„Különösen élvezzük a szórakozást. Mindig máshol vadászunk. Folyókkal és tavakkal kezdtük, és most merünk horgászni kutakban vagy elhagyott tavakban, valahol az erdőben. Teli fogásaink vannak, mint mindenki másnak, de semmi különös – pénz, sör kupakok, patronok és egy régi kerékpár.”

lánya mágnest dob a folyóba

„Az ötéves lányom a mágneshorgászatot háromévesként kezdte, saját mágnese és kesztyűje van. Kezdetben kevésbé élvezte, mert nem jöttek a fogások, de az első fogással és egyenesen pénzérmével a mágneses horgászat kezdett napirendjévé válni. A gyermekekkel azon gondolkodunk, hogy egy mágneshorgászat napot szervezünk más gyermekek számára.”

„2-3 hetente járunk. A feleségem ezt a hobbit több, mint szórakoztatónak vette, tehát néhányszor velünk jött. Közvetlenül a második vadászat során, kevesebb mint 4 m-re körülbelül 500 Ft-t sikerült kihúznia egy teljesen amatőr dobással, tehát volt fagyira való, ami persze mindannyiunknak tetszett.

Tegye a kutyákat a csomagtartóba

Azon gondolkozik, hová menjen a gyerekeivel kirándulni? Jöjjenek mágnessel kikapcsolódni a vízhez.

Tökéletes patkó-találmány

rozsdás, ősi patkó

Úgy tűnt, hogy Ottó nem fog semmit találni azon a napon. És hirtelen a szerencse rámosolygott. A patkót megtartotta emlékbe, mert azt mondják, hogy szerencsét hoz.

Érezze jól magát a víz mellett mágnes segítségével

Többé nem kell foglalkoznia azzal a dilemmával, hová menjen gyermekeivel. Használja ki ezt az utazási tippet, és keressen családjával kincseket. A víz mellett órányi szórakozást és pillanatokat fog szerezni, amelyek egyesítik a családot.

Válasszon kínálatunkból mágnest és kötelet:

Ajánlott cikkek

Egyenlőre nincs megjegyzés. Legyen az első!


Megjegyzés hozzáadása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük