Ez a fogás meglepett…

Ez a fogás elkapott - mágneses horgászat

A 16 éves James Cork mágneshorgászatra indult és 40 fegyvert talált. Köztük szerepelt egy náci géppuska és egy csehszlovák géppuska is.

A kincsvadász, 16 éves brit tinédzser James Cork többet talált, mint amire számított. Rátalált egy 40 fegyverből álló rejtekhelyre. A hihetetlen fogás sokkolta. Sosem gondolta volna, hogy ilyes valamit sikerül kihúznia a vízből.

Cork 6 hónappal ezelőtt kezdett mágneshorgászattal foglalkozni, még mielőtt megtalálta ezt a fogást. A Somerset grófságban található Grey Lake-ben (Szürke tó-ban) járt keresni. Körülbelül fél évvel később, amikor egy barátjával a tónál volt, egy halom rejtett fegyvert talált (2015. február).

ez a fogás megkapott

A fegyverek között szerepelt például a náci MG 42 géppuska, a csehszlovák géppuska 23. modellje vagy az M16 rohampuska. Teljesen fantasztikus fogás. A szakértők szerint a fegyverek valószínűleg az IRA – Írország republikánus hadseregéhez tartoztak, amelynek célja az volt, hogy megszabaduljon a brit uralomtól.

Valószínűleg 2001-ben dobták a vízbe. Körülbelül 14 évig tudtak a víz fenekén maradni.

Egy halom fegyvert találtak a mágneses horgászat során

Ez a meglepő és egyedülálló fogás után James Cork és barátja a fegyverek nagy részét a vízbe dobta. A talált tárgyakat nem jelentették a rendőrségnek. De a megtaláló egy 1930-as évekből származó Smith & Wesson revolvert vitt haza trófeaként. 

Katherine Cork  a tinédzser édesanyja megdöbbenve látta, hogy a fia mivel játszik. Nem akart otthon semmi illegálisat. Megparancsolta a fiának, hogy tegye a revolvert a konyhaasztalra, és többé ne érintse meg. Aztán felhívta a rendőrséget, aki néhány perc múlva megérkezett.

A rendõrség a revolvert elkobozta, és másnap a többi fegyvert is kihúzta a vízből.

James Cork a következőképpen kommentálta a nagyszerű fogást: „Megdöbbentem. Soha nem találtam ilyesmit. Több egész, ép fegyver volt, de nem sok. Géppisztolyok, pisztolyok, revolverek. És egy hatalmas géppuska az állványon.”

James Cork a városi híd mellett áll

A rendőrség szóvivője szerint a fegyverek egyike sem volt teljes és sértetlen, valamint hogy rendkívül rozsdásak és öregek voltak. Azt állította, hogy az összes fegyverdarabot megsemmisítették vagy hamarosan megsemmisítik.

Andy McNab, a SAS egyik volt őrmestere (Különleges Légi Szolgálat, a brit hadsereg egyik különleges haderője) azt állította, hogy a fegyvereket valóban az IRA használhatta:

„Terrorista fegyvereknek kell lenniük. És a különféle típusuk miatt – a közeli fegyverektől a géppuskáig, amelyek elpusztítják a helikoptert vagy a Land Rover-t. Vízbe lettek dobva, amikor letették fegyvereiket? Vagy ott voltak elrejtve abban az esetben, ha nem kapják meg a kívánt feltételeket, amelyeket akartak?”

Felkeltette érdeklődését a mágneshorgászat?

Nagyszerű fogások találhatók Magyarországon is. A külföldi kincsvadászokhoz képest annyival több az esélye,hogy a mágneshorgászat Magyarországon csak a közelmúltban kezdődött, tehát a magyar vizek teljesen felfedezettlenek. Olyan kincsek találhatóak bennük, amelyek csak az Ön mágnesére várnak.

Nincs mágnese és kötele? Nézze meg ajánlatunkat:

Forrás:

Ajánlott cikkek

Egyenlőre nincs megjegyzés. Legyen az első!


Megjegyzés hozzáadása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük