Ez a fogás meglepett…

Ez a fogás elkapott - mágneses horgászat

A 16 éves James Cork mágnes horgászatra indult és 40 fegyvert talált. Köztük szerepelt egy náci géppuska és egy csehszlovák géppuska is.

A kincsvadász 16 éves brit tinédzser, James Cork többet talált, mint amire számított. Rátalált egy 40 fegyverből álló rejtekhelyre. A hihetetlen fogás sokkolta. Sosem gondolta volna, hogy ilyesmit sikerül majd kihúznia a vízből.

Cork 6 hónappal azelőtt kezdett mágnes horgászattal foglalkozni, mielőtt megtalálta ezt a fogást. A Somerset grófságban található Grey Lake-hez (Szürke tóhoz) járt keresni. Körülbelül fél évvel később, amikor egy barátjával a tónál volt, egy halom rejtett fegyvert talált 2015 februárjában.

ez a fogás megkapott

A fegyverek között szerepelt például egy náci MG 42 géppuska, a csehszlovák géppuska 23. modellje, és az M16 rohampuska. Elképesztő leleteket talált. A szakértők szerint a fegyverek valószínűleg az IRA-hoz (Írország Republikánus Hadseregéhez) tartoztak, amelynek célja a brit uralomtól való felszabadulás volt.

Valószínűleg 2001-ben dobták a vízbe. Körülbelül 14 évig voltak a víz fenekén.

Egy halom fegyvert találtak a mágneses horgászat során

Ezen meglepő és egyedülálló fogás után James Cork és barátja a fegyverek nagy részét visszadobta a vízbe. A talált tárgyakat nem jelentették a rendőrségnek, de a megtaláló egy 1930-as évekből származó Smith & Wesson revolvert vitt haza trófeaként. 

Katherine Cork, a tinédzser édesanyja megdöbbenve látta, hogy a fia mivel játszik. Nem akart otthon semmi illegálisat. Megparancsolta a fiának, hogy tegye a revolvert a konyhaasztalra, és többé ne érjen hozzá. Aztán felhívta a rendőrséget, akik néhány perc múlva megérkeztek.

A rendőrség elkobozta a revolvert, és másnap a többi fegyvert is kihúzta a vízből.

James Cork a következőt mondta a nagyszerű fogásról: „Megdöbbentem. Soha nem találtam ilyesmit. Több egész, ép fegyver volt, de nem sok. Géppisztolyok, pisztolyok, revolverek. És egy hatalmas géppuska az állványon.”

James Cork a városi híd mellett áll

A rendőrség szóvivője szerint a fegyverek egyike sem volt teljes és sértetlen, valamint rendkívül rozsdásak és öregek voltak. Azt nyilatkozta, hogy az összes fegyverdarabot megsemmisítették vagy hamarosan megsemmisítik.

Andy McNab, a SAS egyik volt őrmestere (Különleges Légi Szolgálat, a brit hadsereg egyik különleges haderője) azt állította, hogy a fegyvereket valóban használhatta az IRA :

„Terrorista fegyvereknek kell lenniük a különféle típusuk miatt – a közeli fegyverektől a géppuskáig, amelyek a helikoptert és a Land Rovert is elpusztítják. Vajon fegyverletételkor dobták a vízbe? Vagy ott voltak elrejtve arra az esetre, ha nem kapják meg a kívánt feltételeket, amiket követeltek?”

Felkeltette érdeklődését a mágnes horgászat?

Nagyszerű fogások találhatók Magyarországon is. A külföldi kincsvadászokhoz képest annyival több az esélye, hogy a mágnes horgászat Magyarországon csak a közelmúltban kezdődött, tehát a magyar vizek teljesen felfedezetlenek. Olyan kincsek találhatóak bennük, amelyek csak az Ön mágnesére várnak.

Nincs mágnese, sem kötele? Tekintse meg ajánlatunkat:

Forrás:

Ajánlott cikkek

Egyenlőre nincs megjegyzés. Legyen az első!


Megjegyzés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.