• Mi a mágnes horgászat?

  A mágnes horgászat vas tárgyak keresését jelenti a vízben egy mágnes segítségével, amelyet általában egy kötélhez erősítettek. A tavak, folyók, patakok és kutak sok tárgyat tartalmaznak, amik akár 100 évig is fekszenek a víz alatt. Ezek megtalálására szolgál a mágnes peca!

  mágnes horgászat fogások

  A mágnes horgászat egész napi kalandot, szórakozást és kikapcsolódást biztosít. Nem lehet tudni, mi akad a mágnesre. Vajon egy fegyvert vagy páncélszekrényt húz majd ki?

  A tárgyak kihúzása után úgy fogja magát érezni, mint a legjobb régész. Még akkor is hatalmas élmény lesz, ha nem talál semmit.

  A mágnes horgászat mindenki által végezhető. Alapvetően nincs szükség utasításokra, csak vegyen egy mágnest, kössön rá kötelet, dobja be a vízbe, és húzza ki!

  További információkat a cikkünkben talál .

 • Milyen felszerelésre van szükségem?

  A mágneses horgászathoz kötelező felszerelés a neodímium horgász mágnes és a kötél. Ezek szükségesek hozzá.

  Nem kötelező felszerelés a:

  1. Védőkesztyű. Kerülje az éles tárgyakat, hogy ne sérüljenek meg a kezei.
  2. Vödör / láda / zsák, hogy a kihúzott dolgokat legyen hova tenni, hazavinni vagy gyűjtőkonténerbe rakni. Nem éppen legszebb látvány a hulladékot a parton hagyni. A felelős kincsvadászok nemcsak tiszta folyót, hanem tiszta partot is hagynak maguk után.
  3. Rongy, amelybe törölheti a kezét és a mágnest. Ezzel meghosszabbítja a mágnes élettartamát.
  4. Elakadásgátló kúp. A kúp megvédi a mágnest attól, hogy a folyó alján lévő kövek közé akadjon, és jobban látszik tőle a mágnes a víz alatt.
  5. Gyűrűs horog. (Kampó) A nehezebb leleteket, mint például a biciklit, motorkerékpárt vagy padot nem tudja csak a mágnessel kihúzni. Segítségére lesz a kötélhez erősített horog.

  További információkat a cikkünkben talál .

 • Mit jelent a mágnesek kilogrammszáma?

  A mágnesek kilogrammszáma (90 kg, 160 kg, 290 kg, 300 kg, 500 kg, 530 kg vagy 1100 kg) jelzi a mágnes szakítóerejét. Ez az érték azt a legnagyobb tömeget jelenti, amelyet a mágnes még elbír.

  A számok magasnak tűnhetnek, de ezek ideális körülmények között mért értékek. A mágnes horgászat során a leletek gyakran rozsdásak, és csak a mágnes kis részét érintik.

  A víz alatt találhatók gyökerek, kövek és egyéb akadályok is, amelyek miatt a mágnes leválhat. Ezért a mágnesnek sokkal nagyobb erővel kell rendelkeznie, mint a kihúzandó tárgyak tömege.

 • Melyik horgász mágnest válasszam?

  Minél erősebb a mágnes, annál több leletet találhat vele. Az erősebb horgász mágnesek távoli tárgyakat is közelebb húzhatnak és nehezebb leleteket is elbírnak.

  • A 90 kg-os mágnes gyermekek számára alkalmas, felnőtteknek erősebb mágneseket ajánlunk online boltunkban.
  • A legkelendőbb a 290 kg-os mágnes és a kétoldalas 300 kg-os mágnes. Ez kompromisszum az erő és az ár között.
  • Az 500 kg-os kétoldalas mágnes a legjobb minőségű mágnes, mind a parti, mind a hídról végzett keresésekhez.
  • Az 1100 kg-os kétoldalas mágnes a legerősebb és a legjobb mágnes hídról történő keresésre. Hátránya, hogy 4 kg-os, és nem lehet távolabbra eldobni. Egy 500 kg-os kétoldalas mágnes jobb a parti kereséshez.

  Választhat gyengébb mágneseket (90 kg, 160 kg), ha olcsóbb alternatívát szeretne. Velük is van esélye érdekes leleteket felfedezni.

  Vásárlás esetén webshopunkban megtalálja a mágnesek kínálatát a horgász mágnesek kategóriában.

 • Mi a különbség a klasszikus és a kétoldalú mágnes között?

  A klasszikus mágnes csak az egyik (alsó) oldalán vonzza a fémtárgyakat. A nem mágneses oldal tetején egy szemescsavar van, amely a kötél megkötésére szolgál. A klasszikus mágnesekhez elakadásgátló kúpot kínálunk az elakadás ellen, amelynek köszönhetően a mágnes nem akad be kövek és más akadályok közé.

  Mivel csak az alsó részükön vonzanak, a klasszikus mágnesek különösen alkalmasak a közvetlenül felülről vízbe merítésre, például egy hídról.

  A kétoldalas horgász mágnesnek két mágneses oldala és két menete van – az egyik a tetején, a másik az oldalán. Kiválaszthatja, hogy melyik menetbe szeretné rögzíteni a szemet:

  A parti mágneshorgászat esetén azt javasoljuk, hogy csavarja be a szemet az oldalsó menetbe. A hídról történő mágneses horgászathoz azt javasoljuk, hogy a szemet a felső menetbe csavarja.

  A kétoldalas mágnesek előnye, hogy mindkét oldalról vonzanak. Nagyobb területet érnek el, és több tárgyat gyűjtenek, különösen a partról való mágnes horgászat esetén.

  Hátránya, hogy nincsenek hozzá elakadásgátló kúpok. Ez azonban kevésbé probléma, mint a klasszikus mágneseknél, mivel az oldalról húzott kétoldalas mágnes kerek alakú, és könnyebben átcsúszik az akadályok között.

  Kétoldalas és klasszikus horgász mágnes kínálatunk:

 • Hogyan lehet eltávolítani egy fémtárgyat ilyen extra erős mágnesről?

  Nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. A legegyszerűbb módszer a tárgy horgász mágnesről való eltávolítására, ha a mágnest szorosan tartja az egyik kezében, a másik kezével pedig a tárgyat a mágnes széléhez csúsztatja. Onnan már könnyen eltávolíthatja.

 • Milyen kötelet válasszak?

  A kötélnek rugalmatlannak, kellően hosszúnak és könnyűnek kell lennie.

  Egy felnőtt ember 25 m távolságig is eldobhatja a mágnest, ezért egy 30 méteres kötél vásárlását javasoljuk. Gyerekek számára megfelel a 15 méteres kötél.

  A mágneses horgászkötélnek rugalmatlannak kell lennie. Néhány rugalmas kötél hossza akár 30 méter is lehet, és nyúlékonysága akár a 3 métert is elérheti. Ha a kötél kinyúlik, nehéz ellenőrizni a mágnes víz alatti mozgását. Mágnes pecázás során a nagyobb tárgyakat szintén nagyon nehéz rugalmas kötéllel kihúzni, mert a lelet meghúzása helyett csak a kötelet fogja kinyújtani.

  Nem ajánlott a nylonból készült egyszerű paracord típusú zsinór, mert rugalmas. A paracord további hátránya, hogy csak 4 mm vastag és képes megvágni a kezét. 5-6 milliméter vastag kötelek vásárlását ajánljuk.

  A hegymászó kötél szintén nem megfelelő, mert túl vastag (legalább 8 mm), és ezért nehéz. A nehéz kötelet nem lehet messzire dobni.

  Sok más kötél nem elég szilárd és könnyen elszakad.

  Minden egyes kötelünk könnyű és rugalmatlan. Kifejezetten mágnes horgászathoz terveztük és gyártottuk őket, több horgász tapasztalata alapján. Súlyuk négyszer kevesebb, mint a hegymászó kötelek súlya, így könnyebben dobhatók és húzhatók ki a vízből.

  A mágnes pecázáshoz a köteleinket nehéz körülmények között teszteltük. Nincs olyan emberi erő, amely elszakítaná őket.

  Online boltunkban megtalálja köteleink kínálatát:

 • Hogyan kössek csomót?

  Olvassa el a használati útmutatót, hogy lássa, hogy hogyan köthet csomót a mágnesre.

  Egy jó csomó elengedhetetlen. Ha a csomó kibomlik, elveszítheted a mágnesedet. Kerüld a rossz csomókat – némelyik akár felére csökkentheti a kötél erejét. Figyelj a kötél közepén megbújó csomókra. Teljesen feleslegesek, de gyengítik a kötelet.

  Az alábbi videóból megtudhatod, hogyan kösd meg a kedvenc egyszerű csomódat.

  A következő csomó bonyolultabb, de a legmegfelelőbb a mágnes horgászathoz. Erősebb, és minimálisra csökkenti a kötél beakadásának kockázatát.

  Ha elakadásgátló kúpot használsz, húzd rá a kötélre, mielőtt megkötöd a csomót.

 • Hol találhatom meg a legtöbb kincset?

  A távoli és elhagyatott területeken nem sok mindent talál. Oda kell menni, ahova sok ember jár. Inkább mély vizekben kell keresni, vagy sekély vízben, ha az nem átlátszó.

  Különösen a következő területeket javasoljuk kincsvadászatra::

  • városi hidak,
  • autóval megközelíthető helyek
  • túraútvonalak
  • tavak, ahova sok ember jár,
  • halastó

  A halászati területeken különösen horgászfelszerelésekre bukkanhat. A turisztikai útvonalakon sok mobiltelefon és fényképezőgép található.

  A történelmi helyek kevesebb műtárgyat rejthetnek, de jobb minőségűek lehetnek. A kutak mélyén meglepő kincsek lapulnak.

 • Hogyan növelhetem az esélyét annak, hogy érdekes leleteket találjak?

  Íme néhány tipp, amelyet kipróbálhat:

  • Ha a partról horgászik, húzza lassan a kötelet, hogy a mágnes a víz alján mozogjon. Ha túlságosan gyorsan húzza, akkor a mágnes túl magasra kerül, és nem fogja tudni elérni a tárgyakat a víz fenekén.
  • Kérdezze meg az idősebb embereket a körülöttük lévő folyók és tavak történelméről.
  • Használjon rúdra szerelt mágnest.
  • Próbáljon csónakból horgászni.
  • Vásároljon erősebb mágnest.
  • Szisztematikusan kutassa át a folyót / tavat. Dobja a mágnest olyan messzire, amilyen messzire csak tudja, és lassan húzza maga felé. Lépjen egy métert oldalra, és ismételje meg a dobást. Fokozatosan kutassa át az egész környéket. Nem célravezető ugyanarra a helyre dobni a mágnest.
  • Horgásszon rendszeresen és hosszú távon. Több kísérlet = nagyobb esély a sikerre.
 • Nem veszélyes?

  A mágnes horgászat viszonylag biztonságos tevékenység, ha figyelembe vesz néhány dolgot.

  Előfordulhat, hogy ha hirtelen hozzákapcsolja a mágnest egy nagy vastárgyhoz, például ajtókerethez, hűtőhöz vagy autóajtóhoz, akkor a keze beszorul a mágnes és a fémtárgy közé. Ez különösen otthon, autók közelében és vashidakon történhet. A természetben ennek a kockázata alacsony.

  Legyen óvatos a mágneses tárgyak kezelésénél a nagy vastárgyak közelében. Tárolja a mágnest biztonságos helyen az otthonában. Ne adja gyermekek kezébe, vagy csak állandó felügyelet mellett és kellő távolságban a radiátoroktól, ajtókeretektől és éles fémtárgyaktól.

  Javasoljuk, hogy horgászat közben viseljen kesztyűt, hogy ne vágja meg magát, ha éles tárgyat távolít el a mágnesről.

  Ha mágneses horgászat során egy aknát vagy gránátot húz ki, ne próbálja meg eltávolítani azt a mágnesről. Nem ismerünk olyan esetet, amikor mágnes horgászat alatt felrobbant a robbanószer és valaki megsérült volna, ezt a kockázatot azonban nem szabad lebecsülni.

  Mindenesetre ha robbanóanyagot talál, semmiképp ne folytassa a pecázást! Távolodjon el legalább 20 méterre, hívja a 112-es segélyhívó számot, és maradjon ott, amíg a rendőrség meg nem érkezik.

 • Mi a teendő, ha a horgász mágnes elakad?

  Időnként előfordulhat, hogy mágnese horgászat közben akkor sem sikerül kihúznia a mágnest, ha szorosan meghúzza a kötelet. Mit kell tenni ebben az esetben?

  Ennek az esetnek két oka lehet. Jobb esetben a mágnes egy nagyobb fémtárgyhoz tapadt, rosszabb esetben elakadt egy akadályban, ezek többnyire a folyó alján található kövek.

  Ha a mágnes valami nehézhez tapadt, akkor csak meg kell húzni a kötelet, és a mágnes le fog válni. Ha azonban rugalmas kötelet használ, akkor csak a kötelet fogja meghúzni a mágnes leszakítása helyett. Ezért vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy rugalmatlan kötelet vásárol.

  Bonyolultabb helyzet, ha gyökerekbe, kövek közé vagy más akadályokba szorult a mágnes.

  Próbálja különböző irányokból húzni. Lépjen néhány métert oldalra, és húzza teljesen más szögből. Ez a legtöbb esetben működik. Megkísérelheti a kötelet Y-alakú ággal alulról megemelni.

  Ha a különböző irányokból való húzás sem segít, próbáljon átkelni a folyó másik oldalára. Követ vagy más nehéz tárgyat köthet a kötél szabad végére, amit át lehet dobni a folyó túlpartjára. A mágnes gyakran kiszabadul, amikor a kötelet az ellenkező irányból húzza.

  A különböző szögekből történő húzás sokkal egyszerűbb, ha hosszú kötele van. Webshopunk egy 30 méter hosszú kötél vásárlását ajánlja.

  Egy másik lehetőség a kötél rögzítése az autóhoz. Az autós vontatáskor jobb, ha vastagabb és erősebb kötelet használ. Ugyanakkor még a nagyon erős kötél esetében is előfordulhat, hogy elszakad és így elveszti nemcsak a kötelet, hanem a mágnest is.

  Talán a leghatékonyabb módszer a mentőmágnes használata: vásároljon egy másik mágnest (elég a leggyengébb is) és egy kötelet (elég a legvékonyabb), vigye magával, és a mentőmágnest oda dobja be, ahol az első mágnes beragadt. Az a legjobb, ha a mentőmágnest másik szögből, vagy akár a másik partról dobja be az elakadt mágneshez. Az elakadt mágnes közelebb húzódik a mentőmágneshez és közben kiszabadul. Javasoljuk, hogy tegyen egy elakadásgátló kúpot a mentőmágnesre, hogy mindkét mágnes elakadását elkerülje.

  Ha ezen tippek egyike sem segített, akkor nincs más választása, mint hogy belépjen a vízbe, és kézzel szabadítsa ki a mágnest:

  a horgász mágnest keres a vízben

  Megakadályozhatja a mágnes elakadását, ha egy PET-palackot kapcsol a mágneshez vagy az elakadásgátló kúpot használja.

 • Milyen leleteket találhatok?

  Közlekedési jelzőtáblákat, robogókat, kerékpárokat, széfeket, menetes rudakat, érméket, horgászati felszereléseket, szögeket, sörkupakokat, fegyvereket és lőszereket, mobiltelefonokat, késeket és macheteket, horgászati székeket, kulcsokat, lapátokat, mikroszkópokat, távcsöveket, szobrokat, létrákat, pénztárgépeket, audio kazettákat (vas alkatrész van bennük)…

  Mágnes horgászat közben egyszerűen bármit találhat, ami a felszín alatt van, és vasat, nikkelt vagy kobaltot tartalmaz. Sajnos az aranyat nem vonzzák a mágnesek.

 • Találhatok aranyat?

  Sajnos nem, mágnes horgászat során nem talál mágnes segítségével aranyat (sem ezüstöt). A tiszta arany nem mágneses.

  A mágnes csak 3 fémet vonz: vasat, nikkelt és kobaltot. Kihúzhat egy tárgyat, amely vasat és aranyat is tartalmaz, például nyakláncot, karkötőt és fülbevalót. Úgy is találhat aranyat, ha a tárgy aranybevonatú.

 • Lehetséges a személyes átvétel?

  Sajnos a személyes átvétel nem lehetséges. A megrendelt termékeket futárral küldjük.