Mágnes egy rúdon: segédeszköz, hogy kevesebb idő alatt fedezzen fel több kincset

Mágnes egy rúdon: segédeszköz, hogy kevesebb idő alatt fedezzen fel több kincset

Túl sokáig tart a kincsek megtalálása? Szeretné jelentősen növelni a lelet megtalálásának esélyét? A megoldás egyszerű. Szerelje fel a mágnest a rúdra.

Ez lehetővé teszi egy nagy terület gyors átkutatását és kevesebb idő alatt több kincset is talál.

Sokkal gyorsabb, mint egy kötélen lévő mágnest bedobni, és ki húzása. Ideális segédeszköz a kisebb leletek – fegyverek, érmék, kincstárak – hatékony megtalálásához. Köszönjük ezt a használati utasítást El-kónak a Magnetfish csapatából.

Mágnes egy rúdon
A vízben kutató vadász mágnest használ egy rúdon

1. lépés: Szüksége lesz egy megfelelő mágnesre

pot mágnes

A képen látható mágnes nem klasszikus horgászmágnes, hanem egy mágneses fogantyú, a közepén egy csavarlyukkal.

De a halászati mágneseink így is felhasználhatók. Nem csak a kétoldalas, hanem a klasszikus is, mert a körgyűrű eltávolítása is lehetséges. Használhatja őket, ha talál egy festékrudat külső menettel.

2. lépés: Válassza ki a csavarhoz a megfelelő mágnest

Ahhoz, hogy a horgászmágnest, vagy a fogantyút felcsavarja a rúdra, szüksége van megfelelő méretű csavarra.

A mágneses fogantyú mérete M8. A kétoldalas mágneseink menetes méretei: M8, M10 és M12, 1100-nál. Milyen csavarokra van szüksége?

M8 – 1,25 mm vastag csavar.

M10 – 1,5 mm vastag csavar.

M12 – 1,75 mm vastag csavar

3. lépés: Szerezzen be festékrudat

festő teleszkópos bot mágneses horgászathoz

Most szerezzen be egy festékrudat (teleszkópos). 600-2400 Ft – ba kerül. Ez egy festékeszköz, így megtalálható a festéküzletekben, de a mesterek otthon készített szerszámok üzleteiben is. Internetről is megrendelhető, keressen egy “festékrudat.”

Ellenőrizze, hogy a festékrúd üreges-e. Általában üreges. Előfordulhat, hogy nincs szerencséje, és több üzletet kell bejárnia. Az internetes bolton keresztül történő megrendeléshez először vegye fel a kapcsolatot e-boltunkkal.

Ajánlunk egy olyan rudat, amely legalább 2 méteres a kihúzása után. Elég hosszú és könnyen kezelhető.

4. lépés: Szélesítse ki a lyukat, és csavarja be a menetbe

Helyezze a horgászmágnest a rúdra

A csavar vastagabb lesz, mint a festékrúd lyukán. Kés vagy más éles véső segítségével szélesítse ki a lyukat. De csak egy kicsit. A lyuknak kicsit kisebbnek kell lennie, mint a csavarnak. A csavarnak csak szorosan kell bele illeszkednie. Ellenkező esetben a mágnes nem tapad a rúdhoz.

Amikor a lyuk kiszélesedik, csavarja be erősen a csavart a rúdba. Be kell nyomnia erőssen. Ez létrehozza a saját menetét a műanyagban. A műanyag kemény, és a csavar nagyon jól fog tartani.

5. lépés: Menjen vízhez

És a segédeszköz kész! Mehet vízhez, és kipróbálhatja.

A Fischer rúd legnagyobb előnye, hogy gyorsan kereshet vele nagy területen. A mágnes rúdon történő keresés sokkal gyorsabb, mint kötélen lévő mágneses keresés. Tehát kevesebb idő alatt talál több kincset.

Erősebb mágnesek tartozékaként is használható. Ez a második előnye. A rúd segítségével nehéz vas tárgyakat is megtalálhat a mély vízben, sokkal gyorsabban, mint egy kötélen lévő mágnessel. Ezután bedob a vízbe egy erős kötélen lévő mágnest, és kihúzza a tárgyat.

Kisebb hátrányai, hogy nem minden mágnes kapcsolódik a rúdhoz, és be kell lépnie a vízbe. Ezért csak nyáron használható (ha persze nem hajlandó januárban belépni a vízbe).

Hasznos tippek a rúd használatához

Ne feledje, hogy a rúd hosszú és a mágnes kicsi. Ha nehéz vas tárgyat fog elkapni, a mágnes eltörhet. Legyen óvatos. Nem kell nehéz tárgyakat húzni minden áron. Jobb, ha óvatosan megy rá.

Ha a mágnes beakad a gyökerekbe, ne feszítse. Ehelyett fokozatosan és lassan húzza, vagy merítse magát a vízbe, és kézzel szabadítsa ki a mágnest.

Ha vasrudat használ, minden vadászat után mossa le, majd szárítsa meg, hogy ne rozsdásodjon.

Mélyebbre is mehet a vízben. Ehhez javasoljuk, hogy viseljen gumicsizmát és gyalogos nadrágot.

Ajánlott cikkek

Egyenlőre nincs megjegyzés. Legyen az első!


Megjegyzés hozzáadása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük