Mágnes egy rúdon: segédeszköz, hogy kevesebb idő alatt fedezzen fel több kincset

Mágnes egy rúdon: segédeszköz, hogy kevesebb idő alatt fedezzen fel több kincset

Túl sokáig tart a kincsek megtalálása? Szeretné jelentősen növelni a lelet megtalálásának esélyét? A megoldás egyszerű. Szereljen fel egy mágnest egy festékrúdra.

Ez lehetővé teszi egy nagy terület gyors átkutatását és kevesebb idő alatt több kincset is talál.

Sokkal gyorsabb, mint egy kötélen lévő mágnest bedobni és kihúzni. Ideális segédeszköz a kisebb leletek – fegyverek, érmék, kincstárak – hatékony megtalálásához. Köszönjük ezt a tippet El-kónak a Magnetfish csapatából.

Mágnes egy rúdon
A vízben kutató vadász mágnest használ egy rúdon

1. lépés: Szüksége lesz egy megfelelő mágnesre

pot mágnes

A képen látható mágnes nem klasszikus horgászmágnes, hanem egy mágneses fogantyú, a közepén egy csavarlyukkal.

De a halászati mágneseink így is felhasználhatók. Nem csak a kétoldalas, hanem a klasszikus is, mert a körgyűrű eltávolítása is lehetséges. Használhatja őket, ha talál egy festékrudat külső menettel.

2. lépés: Válassza ki a csavarhoz a megfelelő mágnest

Ahhoz, hogy a horgászmágnest, vagy a fogantyút felcsavarja a rúdra, szüksége van megfelelő méretű csavarra.

A mágneses fogantyú mérete M8. A kétoldalas mágneseink menetes méretei: M8, M10 és M12, 1100-nál. Milyen csavarokra van szüksége?

M8 – 1,25 mm vastag csavar.

M10 – 1,5 mm vastag csavar.

M12 – 1,75 mm vastag csavar

3. lépés: Szerezzen be festékrudat

festő teleszkópos bot mágneses horgászathoz

Most szerezzen be egy festékrudat (teleszkópos). Ez 600-2400 Ft – ba kerül. Ez egy festékeszköz, így megtalálható a festéküzletekben, de a mesterek otthon készített szerszámok üzleteiben is. Internetről is megrendelhető, keressen egy “festékrudat.”

Ellenőrizze, hogy a festékrúd üreges-e. Általában üreges, de előfordulhat, hogy nincs szerencséje, és több üzletet kell bejárnia. Az internetes bolton keresztül történő megrendeléshez először vegye fel a kapcsolatot e-boltunkkal.

Ajánlunk egy olyan rudat, amely legalább 2 méteres a kihúzása után. Elég hosszú és könnyen kezelhető.

4. lépés: Szélesítse ki a lyukat, és csavarja be a menetbe

Helyezze a horgászmágnest a rúdra

A csavar vastagabb lesz, mint a festékrúd lyukán. Kés vagy más éles véső segítségével szélesítse ki a lyukat. Ezt csak egy kicsit tegye; a lyuknak kicsit kisebbnek kell lennie, mint a csavarnak. A csavarnak szorosan kell bele illeszkednie. Ellenkező esetben a mágnes nem tapad a rúdhoz.

Amikor a lyuk kiszélesedik, csavarja be erősen a csavart a rúdba. Be kell nyomnia erősen. Ez létrehozza a saját menetét a műanyagban. A műanyag kemény, és a csavar nagyon jól fog tartani.

5. lépés: Menjen vízhez

És a segédeszköz kész! Mehet vízhez, és kipróbálhatja.

A Fischer rúd legnagyobb előnye, hogy gyorsan kereshet vele nagy területen. A mágnes rúdon történő keresés sokkal gyorsabb, mint a kötélen lévő mágneses keresés. Tehát kevesebb idő alatt talál több kincset.

Erősebb mágnesek tartozékaként is használható, ez a második előnye ennek a módszernek. A rúd segítségével nehéz vas tárgyakat is megtalálhat a mély vízben, sokkal gyorsabban, mint egy kötélen lévő mágnessel. Ezután bedob a vízbe egy erős kötélen lévő mágnest, és kihúzza a tárgyat.

Kisebb hátrányai, hogy nem minden mágnes kapcsolódik a rúdhoz, és be kell lépnie a vízbe. Ezért csak nyáron használható (persze, csak ha nem hajlandó januárban belépni a vízbe).

Hasznos tippek a rúd használatához

Ne feledje, hogy a rúd hosszú és a mágnes kicsi. Ha nehéz vas tárgyat fog elkapni, a mágnes eltörhet. Legyen óvatos. Nem kell nehéz tárgyakat húzni minden áron. Jobb, ha óvatosan jár el.

Ha a mágnes beakad a gyökerekbe, ne feszítse. Ehelyett fokozatosan és lassan húzza, vagy a vízbe benyúlva kézzel szabadítsa ki a mágnest.

Ha vasrudat használ, minden használat után mossa le, majd szárítsa meg, hogy ne rozsdásodjon.

Mélyebbre is mehet a vízben. Ehhez javasoljuk, hogy viseljen gumicsizmát és gyalogos nadrágot.

Ajánlott cikkek

Egyenlőre nincs megjegyzés. Legyen az első!


Megjegyzés hozzáadása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük