Mágnes egy rúdon: segédeszköz, hogy kevesebb idő alatt több kincset fedezzen fel

Mágnes egy rúdon: segédeszköz, hogy kevesebb idő alatt fedezzen fel több kincset

Túl sokáig tart a kincsek megtalálása? Szeretné jelentősen növelni a leletek megtalálásának esélyét? A megoldás egyszerű: szereljen fel egy mágnest egy teleszkópos rúdra!

Ez lehetővé teszi nagy területek gyors átkutatását, így kevesebb idő alatt több kincset talál.

Sokkal gyorsabb, mint egy kötélen lévő mágnest bedobni és kihúzni. Ideális segédeszköz a kisebb leletek – fegyverek, érmék, kasszák – hatékony megtalálásához. Köszönjük ezt a tippet El-kónak a Magnetfish csapatából.

Mágnes egy rúdon
A vízben kutató vadász rúdhoz erősített mágnest használ

1. lépés: Szüksége lesz egy megfelelő mágnesre

pot mágnes

A képen látható mágnes nem klasszikus horgász mágnes, hanem egy mágneses fogantyú közepén egy csavarlyukkal.

A horgász mágneseink is felhasználhatók így. Nem csak a kétoldalas, hanem a klasszikus modellek is, mert a körgyűrű eltávolítása is lehetséges, így használhatja őket külső menetes festőrúddal.

2. lépés: Válassza ki a mágnesnek megfelelő csavart

Ahhoz, hogy a horgászmágnest vagy a fogantyút felcsavarja a rúdra, megfelelő méretű csavarra van szüksége.

A mágneses fogantyú mérete M8. Az 1100 kg-os kétoldalas mágneseink menetméretei M8, M10 és M12.

Milyen csavarokra van szüksége?

M8 – 1,25 mm vastag csavar.

M10 – 1,5 mm vastag csavar.

M12 – 1,75 mm vastag csavar

3. lépés: Szerezzen be egy festőrudat

festő teleszkópos bot mágneses horgászathoz

Most szerezzen be egy (teleszkópos) festőrudat. Ez 600-2400 forintba kerül. Festőeszköz, így megtalálható a festéküzletekben, de a barkácsboltokban is. Internetről is megrendelhető, keressen rá a “teleszkópos rúd” vagy a “festőhenger nyél” kifejezésekre.

Ellenőrizze, hogy a festőrúd üreges-e. Általában üreges, de előfordulhat, hogy nincs szerencséje, és több üzletet kell bejárnia. Az online rendeléshez először vegye fel a kapcsolatot webshopunkkal.

Olyan rudat fogunk ajánlani, amelynek kinyújtott hossza legalább 2 méter. Elég hosszú és könnyen kezelhető.

4. lépés: Szélesítse ki a lyukat, és csavarja be a menetbe

Helyezze a horgászmágnest a rúdra

Ha a lyuk szűkebb lesz, mint a festőrúd, kés vagy más éles eszköz segítségével szélesítse ki a lyukat. Ezt csak egy kicsit tegye; a lyuknak kicsit kisebbnek kell lennie, mint a csavarnak. A csavarnak szorosan bele kell illeszkednie, ellenkező esetben a mágnes nem szorul rá a rúdra.

Amikor a lyuk kiszélesedik, csavarja be erősen a csavart a rúdba. Erősen bele kell nyomnia. Ez létrehozza a saját menetét a műanyagban. A műanyag kemény, és nagyon jól meg fogja tartani a csavart.

5. lépés: Próbálja ki!

Kész is a segédeszköz! Menjen a vízhez és próbálja ki!

A horgászrúd legnagyobb előnye, hogy nagy területen is gyorsan kereshet vele. A mágnesrúddal történő keresés sokkal gyorsabb, mint a kötélen lévő mágnessel, tehát kevesebb idő alatt több kincset talál.

Erősebb mágnesek kiegészítőjeként is használható, ez a másik előnye ennek a módszernek. A rúd segítségével még nehéz fémtárgyakat is megtalálhat a mély vízben, sokkal gyorsabban, mint egy kötélen lévő mágnessel. Ezután bedobhatja a vízbe a kötélen lévő erős mágnest, és kihúzhatja a tárgyat.

Kisebb hátrányai, hogy nem minden mágnes kapcsolódik a rúdhoz, és használatához a vízbe kell lépnie. Ezért csak nyáron használható (persze csak akkor, ha nem hajlandó januárban belépni a vízbe).

Hasznos tippek a rúd használatához

Ne feledje, hogy a rúd hosszú és a mágnes kicsi. Ha nehéz fémtárgyat talál, a mágnes eltörhet. Legyen óvatos. Nem kell mindenáron kihúzni a nehéz tárgyakat. Jobb, ha óvatosan jár el.

Ha a mágnes beakad a gyökerekbe, ne feszítse. Ehelyett fokozatosan és lassan húzza, vagy a vízbe benyúlva kézzel szabadítsa ki a mágnest.

Ha vasrudat használ, minden használat után mossa le, majd szárítsa meg, hogy ne rozsdásodjon.

Mélyebbre is mehet a vízben. Ehhez javasoljuk, hogy viseljen gumicsizmát és térdnadrágot.

Ajánlott cikkek

Egyenlőre nincs megjegyzés. Legyen az első!


Megjegyzés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.