mágneses halászati fogások

Dobott valaha vízbe erős mágnest kötélre kötve, hogy kihúzzon vele valamilyen vastárgyat? Ezt nevezzük mágnes horgászatnak.

A mágnes horgászat víz alatti mágneses vadászat. A víz alján található rejtett fém dolgokat keressük. Tavak, folyók, patakok és kutak sok tárgyat tartalmaznak, melyek akár 100 évig is feküdhetnek a víz alatt. Erre van a mágnes peca!

A mágnes horgászat bebiztosítja az egész napi kalandot, szórakozást és kikapcsolódást. Nem lehet tudni, mi akad a mágnesre. Nem-e húz ki fegyvert vagy pancél szekrényt! 

A tárgyak kihúzása után úgy fogja magát érezni, mint a legjobb régész!

biztonságos és fegyvert talált mágneshorgászattal

mágneses horgászfogások: kerékpár- és géppisztoly

patronokat a mágnesen és ollókat

Magyarországon is már több mint 3000 ember végzi ezt a tevékenységet.

25 centiméteres horog és szilárd biztonságos

két nagy széf

fegyverek alkatrészei

Milyen leleteket találhat?

A leggyakoribb leletek közé tartoznak:

 • sör kupakok,
 • különféle fémdarabok,
 • szögek,
 • érmék,
 • halászfelszerelés.

A ritkább leletek között szerepelnek:

 • mobiltelefonok,
 • kések és kardok,
 • kerékpárok,
 • töltények,
 • kulcsok,
 • roller, gördeszka,
 • közlekedési táblák,
 • távcső,
 • lapátok.

  Különleges leletek közé tartoznak:

 • fegyverek,
 • széfek, kincstár,
 • szobrok és mellszobrok,
 • motorkerékpár,
 • mikroszkóp,
 • létra és egyéb tárgyak.

Mindenki csinálhatja

A mágnes horgászat nem nehéz. Alapvetően nincs szükség használati utasításokra, csak vásároljon mágnest, a kötélre kössön csomót, dobja be a vízbe, majd húzza ki.

Erről szól az egész. A jobb halászashoz azonban van néhány hasznos tippünk az Ön számára.

Milyen felszerelésre van szüksége?

A kötelező felszerelés a mágnes és a kötél. Ezek nélkül nem fog működni.

mágnesek + kötél

Opcionális felszerelések:

 1. Védőkesztyű. Éles, rozsdás tárgyak miatt és kötél húzás segítésére. 
 2. Vödör / láda / zsák. Annak érdekében, hogy legyen hova raknia a kihúzott tárgyakat és legyen hogyan hazavinni, illetve hulladéktartályba helyeznie. Ha a hulladékot a parton hagyja, az nem a helyes módja a horgászatnak. A felelős kincsvadászok nemcsak tiszta folyót, hanem a tiszta partot is hagynak maguk után.
 3. Rongy, amelybe törölheti a kezét és a mágnest. Ez meghosszabbítja a mágnes élettartamát.
 4. Elakadásgátló kúp. A kúp megvédi a mágnest attól, hogy a folyó alján lévő kövek közé akadjon, és javítja a víz alatti láthatóságát.
 5. Acél horog (vas macska). A nehezebb tárgyakat, például a biciklik, motorkerékpárt vagy padot, mágnessel nem húzza ki. A horog segítségével egyszerűbb a kihúzás. 

A kötelező és nem kötelező felszerelés a MágnesPecázás.hu e-boltunkban vásárolható meg.

Melyik a legjobb mágnes?

Minél erősebb mágnest vásárol, annál több fogást fog találni. Az erős mágnesek nagy hatótávolsággal rendelkeznek és alacsonyabb annak a kockázata annak, hogy a lelet húzás közben leválik a mágnesről.

Ha szeretné kipróbálni a mágneshorgászatot, és nem akar túl sok pénzt költeni, akkor 290 kg erejű mágnest ajánlunk. Ez egyben a legkeresettebb mágnesünk. A mágnes nagy hatótávolsággal rendelkezik és elegendő ereje van kerékpár kihúzásához. De ugyanakkor az olcsóbb mágneseink közé tartozik.

Ha minőségibb mágnesbe szeretne befektetni, akkor javasoljuk 500 kg-os kétoldalas mágnesünket.

E-boltunkban a leggyengébb mágnes a 90 kg-os mágnes. Ez a mágnes viszonylag biztonságos a gyermekek számára.

A 90 kg a minimális erő. Az alacsonyabb erősségű mágnesek gyengébb hatótávolsággal rendelkeznek (néhány centiméter), és még ha el is kap valamit, akkor azt nem fogja tudni a partra húzni, mivel a mágnes víz fenekén történő húzása során a lelet leválik a mágnesről.

A feltüntetett mágneses erő ideális körülmények között van mérve. Nem számolja bele azt, hogy a tárgy rozsdás, vagy sárral, gyökerekkel eltömődött és a mágneshez csak egy kis részével csatlakozik a tárgyhoz.

Az érdekességek közé tartoznak a kétoldalas mágnesek. A két mágneses oldalnak köszönhetően két oldalról vonzza a tárgyakat. Ez nagyobb területet fog lefedni, és növeli annak valószínűségét, hogy talál valamit.

A magyar piacon elérhető legerősebb mágnes 1100 kg-os. Ez az igazi szakértők felszerelése. 

Hogyan kell keresni?

Dobja be a mágnest a lehető legmeszebbre a parttól és húzza maga felé. Próbálja úgy húzni a mágnest, hogy a mágnes ne érje a víz alját. Ezzel megakadályozza, hogy a mágnes kövek és gyökerek közé szoruljon. Hamarabb úgy érezheti, hogy a fogás a mágnesre tapadt.

Autós kulcsok és katonai sisak

Ha a mágnes elakad, akkor két lehetőség van.

A jobb lehetőség az, ha a mágnes egy nagy fémtárgyhoz tapadt. Akkor elegendő a kötelet erősen megrántani. 

Rosszabb, ha a mágnes beakadt a gyökerekbe, kövek közé és egyéb akadályokba. Ebben az esetben húzza a kötelet különböző oldalakról. Ha ez nem segít, be kell lépnie a vízbe, és kézzel kiszabadítania a mágnest. Ha ez nem lehetséges, próbáljon Y-alakú ágat használni, ezzel alá támasztja a kötelet és lehetővé teszi a mágnes felfelé húzását.

Annak érdekében, hogy a mágnes könnyen átcsúszhasson az akadályokon, javasoljuk, hogy vásároljon elakadásgátló kúpot, amelyet megtalál mágneseink ajánlatában.

Milyen kötelet válasszon?

Sokféle kötél típus található a piacon, és még több eladó. A lehetőségek határtalanok.

Nem sok olyan kötél van, ami kifejezetten rossz és nem megfelelő. Ugyanakkor még a kötelek között is vannak olyan különbségek, amelyek ronthatják vagy javíthatják a vadászati élményeket.

A mágneses horgászkötélnek:

 • rugalmasnak (így jobban ellenőrizheti a mágnes víz alatti mozgását)
 • strapabírónak (ne szakadjon el),
 • könnyebbnek,
 • nem túl vékonynak (hogy ne vágja be a kezét),
 • elég hosszúnak (ideális esetben 30 méter),
 • kopásállónak,
 • világos színűnek (így víz alatt láthatja) kell lennie.

Gyakran használt kötél az ejtőernyős kötél. Hátránya, hogy ez elveszíti az energiát a vízben. Csak 4 mm vastag és bevághatja a kezét.

A köteleinket kifejezetten mágneses horgászathoz terveztük. Számos előnyük van:

 • Rugalmasak, így jól irányíthatja a mágnest. A mágnes pontosan úgy fog mozogni, ahogyan húzza. Ha a mágnes nagy vasdarabhoz tapad, szakítással szétválasztja és kihúzza.
 • Nem veszíti el az erejét a vízben.
 • Keményebbek, mint az ejtőernyős kötél és kissé vastagabbak, hogy kevésbé vágják be a kezét

Itt láthatja köteleink kínálatát.

Kézzel való húzás során 340 kg teherbírású kötelünk elegendő a legerősebb mágnesekhez. Nincs az az emberi erő, amely széttépné. Ha a mágnest autó segítségével szeretné kihúzni, akkor 6 mm vastag kötelet ajánlunk.

Hova járjon horgászni?

Oda kell menni, ahova emberek is járnak. A civilizációtól elválasztott, izolált területen nem sok leletet találna.

rozsdás kerékpár és jól megőrzött pisztoly

Keresni érdemes nagy folyókban, városi tavakban, turisztikai és halászati területeken. Minden helyszínen talál leteteket annak alapján, hogy mit csinálnak ott az emberek. A halászati területeken halászati felszereléseket talál. A volt háborús területeken fegyvereket és lőszereket. 

A legjobb keresésre szolgáló helyek a gyalogosoknak szánt városi hidak, ahonnan az embereknek minden bizonnyal valami bele fog esni a vízbe.

Autókkal gyakran hozzáférhető helyeken fegyvereket, pancél szekrényt, töltényeket, vagy ellopott tárgyakat talál. Vagyis azokat a tárgyakat, amelyeket rossz szándékú emberek dobtak oda.

Hogyan kössünk csomót?

A jó csomó fontos. Ha a kötél csomója a vízben szétoldódik, akkor elveszíti a mágnest. A csomónak kötélbarátnak is kell lennie.

A legegyszerűbb a mi csomónk. A végétől két kötélzsineget összerak, és a végén csomót köt. Húzza át a kötelet a mágnesszem felett. Ezután húzza az egész kötelet a létrehozott szemen keresztül.

Nézze meg, hogyan lehet a különböző csomókat a mágneshez kötni.

Türelmet és szerencsét igényel

A mágnes horgászat türelmet és bizonyos mértékű szerencsét igényel. Természetesen, a fegyvercső kinézhet a vízből az első vadászat során. Ellenkező esetben nem talál semmit. De minél többet vadászik, annál többet fog találni.

Tekintse meg a további fogásokat

patkó, két golyó és golyó biztonságos és fegyverek alkatrészei mágnesesen találhatók meg gránát és kerékpár

Ön is kihúzhat a vízből hasonló fegyvert, széfet vagy kerékpárt. 

Nagyon nagy esélye van valami jót találni, mert Magyarországon a mágneshorgászat még nem túl népszerű. Folyóinkat és tavainkat még nem fedezték fel, és a bennük lévő kincsek felfedezésre várnak.