Kötél 340 kg (narancssárga 15 m)

2 990 Ft

SKU: L5-15M-OR Kategória:

Poliészter kötél mágneses horgászathoz, vastagsága 5 mm, teherbírása 340 kg, hossza 15 m. Rugalmatlan és erősebb, mint egy hagyományos kötél. Nem szakad el, és a mágnes nem akad el a víz alatt.

Extra erős kötél, ideális mágneses horgászathoz. Négyszer kisebb súllyal rendelkezik, mint egy hegymászó kötél, így könnyebb bedobni és kihúzni a vízből. Mivel nem szív fel vizet, órákig tartó keresés után is könnyű marad, és gyorsan szárad.

A poliészter kötél rugalmatlan

Sok más kötél (pl. ejtőernyő zsinór) rugalmas és nyújtható. Sok mágneshorgász nem szereti. Ha az elasztikus kötél ráragad a szilárd tárgyra, akkor nem fogja tudni olyan könnyen leengedni. És kockáztathatja a mágnes és a kötél elvesztését. 

A poliészter kötél egyértelmű előnye, hogy nem nyújtható és nem rugalmas. Amikor a mágnes hozzátapad egy vas tárgyhoz, a kötelet képes erősen rángatni, és a mágnes leválik. Ezzel megmenti mind a mágnest, mind a kötelet.

oranžový paracord

Nem veszíti el erejét, és tartósabb

Kötelünk poliészterből készül, nem nylonból. A nylon nedvesen veszíti el az erejét, a poliészter nem veszíti el az erejét. A poliészter gyorsabban szárad, ellenállóbb a súrlódás és az UV-sugárzás káros hatásaival szemben. A poliészter használatának legnagyobb előnye azonban, hogy a kötél nem lesz rugalmas.

Extra erős kötél

A kötél 9 (nem 7 mint a normál ejtőernyő zsinór) belső szálakat tartalmaz, amelyek egy kissé vastagabbak. Ezért erős és ellenállóbb törés ellen, mint az ejtőernyő zsinórja. Ha csak kezével fogja húzni a mágnest, akkor nem kell aggódnia, hogy elszakítja a kötelet. Nincs az ember erejében, hogy szétszakítsa.

Lano paracord oranžové 9 vlákien

Kevésbé vágja be a kezét

Poliészter kötelünk vastagsága 5 mm. Ez egy milliméterrel több, mint az 550-es ejtőernyő zsinór. Ennek eredményeként húzáskor lényegesen kevésbé vágja be a kezét.

oranžové lano paracord hrúbka 5mm

Ideális szín

A kötél sugárzó narancssárga színének köszönhetően jól látható a vízszint alatt. Ha a mágnes beakad, láthatja, hol van, és manuálisan elengedheti, vagy másik mágnessel kihúzhatja.

Hogyan kell helyesen csomót kötni 

A kötél szilárdságának megőrzése érdekében javasoljuk az alábbi cikkben található: Hogyan kössünk csomót a mágnesre? A mágneses horgászatban használt kötél kiválasztásával kapcsolatban bővebb információkat talál ebben a cikkben: Hogyan válasszuk ki a kötelet?

A legtöbb ember 15 méternél nagyobb távolságra képes eldobni. A 30 méteres kötél ezért ideális hosszúságú. A rövid kötélen lévő mágnest nem lehet megfelelő mélységbe dobni, ahol egyre több és érdekesebb lelet található.

A kötelek kategóriájában vastagabb 6 mm-es köteleket kínálunk 560 kg -ig. Az ilyen kötél akkor előnyösebb, ha a mágnes akadályba ütközik, és autóval szeretné húzni.

A kötél nem alkalmas hegymászásra.

Összetétel

poliészter

Hosszúság

15 méter

Vastagság

5 mm

Erő

340 kg

Szín

narancssárga

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kötél 340 kg (narancssárga 15 m)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük