Kötél 340 kg (narancssárga 15 m)

2 990 Ft

Poliészter kötél mágnes horgászathoz, vastagsága 5 mm, teherbírása 340 kg, hossza 15 m. Rugalmatlan és erősebb, mint egy hagyományos kötél. Nem szakad el, és a mágnes nem akad el a víz alatt.

Extra erős kötél, ideális mágnes horgászathoz. Négyszer kisebb súllyal rendelkezik, mint egy hegymászó kötél, így könnyebb bedobni és kihúzni a vízből. Mivel nem szív fel vizet, órákig tartó keresés után is könnyű marad, és gyorsan szárad.

Rugalmatlan poliészter kötél

Sok más kötél (pl. ejtőernyő zsinór) rugalmas és nyújtható, ezért sok mágnes pecás nem szereti. Ha az elasztikus kötél megakad egy szilárd tárgyban, akkor nem fogja tudni olyan könnyen kiszabadítani, ezzel kockáztathatja a mágnes és a kötél elvesztését. 

A poliészter kötél egyértelmű előnye, hogy nem nyújtható és rugalmatlan. Amikor a mágnes hozzátapad egy fémtárgyhoz, a kötelet akár erősen is megránthatja, ilyenkor a mágnes leválik. Ezzel megmenti mind a mágnest, mind a kötelet.

oranžový paracord

Nem veszíti el erejét, és tartósabb

Kötelünk poliészterből készül, nem nylonból. A nylon nedvesen elveszíti az erejét, a poliészter nem veszíti el az erejét. A poliészter gyorsabban szárad, ellenállóbb a súrlódás és az UV-sugárzás káros hatásaival szemben. A poliészter használatának legnagyobb előnye azonban az, hogy a kötél rugalmatlan.

Extra erős kötél

A kötél 9 belső szálat tartalmaz, amelyek egy kissé vastagabbak, mint a 7 szálat tartalmazó ejtőernyő zsinórok, ezért erős és törésállóbb, mint az ejtőernyő zsinórja. Ha csak a kezével fogja húzni a mágnest, akkor nem kell attól félnie, hogy elszakítja a kötelet. Emberi erővel nem szakítható szét.

Lano paracord oranžové 9 vlákien

Kevésbé vágja a kezét

Poliészter kötelünk vastagsága 5 mm. Ez egy milliméterrel több, mint az 550-es ejtőernyő zsinór. Ennek eredményeként húzáskor lényegesen kevésbé vágja a kezét.

oranžové lano paracord hrúbka 5mm

Ideális szín

A kötél rikító narancssárga színének köszönhetően jól látható a vízszint alatt. Ha a mágnes beakad, láthatja, hol van, és kiszabadíthatja kézzel vagy egy másik mágnessel kihúzhatja.

Hogyan kell helyesen csomót kötni 

A kötél szilárdságának megőrzése érdekében javasoljuk a Hogyan kössünk csomót a mágnesre?  című cikkünk elolvasását. A mágneses horgászatban használt kötél kiválasztásával kapcsolatban bővebb információkat talál ebben a cikkben: Hogyan válasszuk ki a kötelet?

A legtöbb ember 15 méternél nagyobb távolságra képes eldobni. A 30 méteres kötél ezért ideális hosszúságú. A rövid kötélen lévő mágnest nem lehet olyan megfelelő mélységbe dobni, ahol több és érdekesebb lelet található.

A kötelek kategóriájában vastagabb, 7 mm-es köteleket kínálunk 540 kg -ig. Az ilyen kötél akkor előnyösebb, ha a mágnes akadályba ütközik, és autóval szeretné húzni.

A kötél hegymászásra nem alkalmas.

Kóstolj bele a mágnes horgászat varázsába!

Ebben a videóban a webshopunkban kapható készlettel horgászunk:

Horgász mágnes 530 kg
Kétoldalas horgász mágnes 300 kg
Kötél 340 kg (narancssárga 30 m)
Kesztyűk mágnes horgászathoz

Széleskörű leletgyűjtemény lelkes mágnes horgászoktól

Tömeg 0.2350000 kg
Összetétel

poliészter

Hosszúság

15 méter

Vastagság

5 mm

Erő

340 kg

Szín

narancssárga

Kötél 340 kg (narancssárga 15 m) termékről 1 értékelés

  1. Derzsi Kevin

    A kotel kivalo minosegu, de javaslom 15 m-nel hosszabb kotel megvasarlasat. Egyszer veletlenul az egesz kotelet magnessel egyutt a folyoba dobtam, mert nem kotottem be a parton 😀

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.