Mágneses horgászat: 21 kincs, amit a magyar folyókban, tavakban találtak

Tekintse meg a következő 21 fantasztikus leletet, amit Magyarországon találtak az itt élő mágnespecások.

Még nem tudja, hogy mi az a mágneses pecázás?

A mágneses pecázás nem más, mint mágnessel átkutatni az élővizek alját. Magyarországon már több ezrek hobbijává vált. Bedob a tóba egy extra erős mágnest. Kihúzza és megnézi, hogy mi tapadt a mágnesre:

A magyar élővizekben a kincsvadászoknak sikerült már találni fegyvereket, széfeket, biciklit, mobilt, érméket, bevásárló kosarat, jelzőtáblát, távcsövet, de még egy autó hátsó részét is! Ez egy remek vízparti elfoglaltság, ami kikapcsolódás, kaland és jó móka egyben.

Meglepő fogások mágnes segítségével

A mágneses horgászat egy szuper program akár párban, vagy egy nagyobb csapattal is. Csoportban rögtön megnő annak az esélye, hogy valami fantasztikusat találjunk. A Budapest Crew néven ismert csapat mágnes pecásai Kovács Tamás és Kovács Gábor már több érdekes dolgot húztak ki a vízből. Íme néhány közülük:

Próbálja ki Ön is a mágneses pecázást!

A mágneses pecázáshoz nincs másra szüksége, mint egy nagyon erős mágnesre és egy kötélre. Ezeket az eszközöket a MágnesPecázás.hu weboldalon található webáruházunkban is beszerezheti. Megrendelését 1-2 munkanapon belül kiszállítjuk.

A mágneseken egy gyűrű található, aminek segítségével rögzítheti a mágnest a kötélhez. A mágnesek anyaga NdFeB, amely extra erős mágneses tulajdonsággal rendelkezik. Kis méretük ellenére, képesek magukhoz vonzani és megtartani még a nagyon nehéz tárgyakat is. Egyik vásárlónk az általunk forgalmazott mágnessel még ezt a nagyon nehéz motort is képes volt partra húzni:

A mágneses horgászathoz használatos kötélnek igen könnyűnek kell lennie, hogy könnyedén tudja minél távolabbra dobni a mágnest. Színe világos kell legyen, hogy a víz alatt is jól látható legyen. Illetve előnyös még, ha nem szívja meg magát vízzel. A kötél ideális hossza 30m.

Nem kötelező tartalma a készletnek még az elakadást gátló kúp és a kampó:

Ha a mágnesére ezt a speciális kúpot rögzíti, a mágnes elakadásának kockázata a vízfenék hordalékában a minimumra csökken. A kampó a nehéz tárgyak kiemelésénél lehet segítségére.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretné Ön is kipróbálni a mágneses pecázást, olvasson tovább. Cikkünk végén megmutatjuk, hogy mi alapján válassza ki a mágneses pecázáshoz leginkább megfelelő mágnest és kötelet.

Gyereknek és felnőttnek is egyaránt remek szórakozás

A mágneses pecázás egy szuper családi program:

Hídról, vízpartról vagy akár csónakból is dobálhatja a mágnesét:

Magnetfiške

A vízfelszín alatt a mágnessel vadászókra további érdekes dolog vár:

Mágnes fogás

Kovács Tamás bedobta a Dunába mágnesét és azt kihúzva még egy mágnessel gazdagodott:

Széfek

A mágneses pecások olykor széfeket is találnak a víz felszín alatt. Ezek gyakran lopásból származnak és többnyire üresek már.

További leletek Magyarországból

Budapest zászlója

Budapest város zászlóját a Petőfi híd alatt a Dunából húzták ki – szárazon jobb lesz neki, mint a vízben.

Gyors megrendelés: 3 lépésben

A megrendelés leadása 2 percet vesz igénybe. Egyszerre több mágnest is a kosarába tud tenni.

1 lépés: Válasszon mágnest

  • 90 kg-os mágnes a gyerekek részére is ideális.
  • 160 kg-os mágnes, jó ár/érték arány. Kezdők számára ajánljuk.
  • 290 kg-os mágnes a legerősebb, de a legdrágább eleme ennek a hármasnak.

2 lépés: Válasszon kötelet

Az általunk forgalmazott kötelek kifejezetten mágneses pecázáshoz lettek kifejlesztve. Emberi erővel lehetettlen szétszakitani őket.

  • 15-méteres kötél, gyerekek számára ideális hossz (gyerek ennél távolabbra nem tudja eldobni a mágnest)
  • 30-méteres kötél, felnőttek számára ideális hossz

3 lépés: Kiegészítők választása (nem kötelező)

Az alap szett a mágnes és a kötél, melyet kötelező megvásárolni a kedvezmény érvényesítéséhez. Azonban ezek a kiegészítők nagyon hasznos kellékek:

  • Elakadást gátló kúp: Ha a mágnesére illeszti ezt a kúpot, garantáltan kevésbé fog elakadni a vízfenék alján található hordalékban, kövekben.
  • Kampó: Egyes nehéz tárgyakat (például biciklit) csak a mágnessel nem tud kihúzni. Ilyenkor a kötél másik végére felerősítheti ezt a kampót és könnyebben kihúzhatja az adott tárgyat.

Lépjen a kosár menüpontba és küldje el megrendelését

Megrendelését 1-2 munkanapon belül kézbesítjük. Fizetni utánvéttel tud.