Mágnes horgászat: 21 kincs, amit a magyar folyókban, tavakban találtak

Tekintse meg a következő 21 fantasztikus leletet, amit Magyarországon találtak az itt élő mágnespecások.

Még nem tudja, hogy mi az a mágnes horgászat?

A mágnes horgászat nem más, mint az élővizek aljának mágnessel való átkutatása. Magyarországon már több ezrek hobbijává vált. Csak dobjon be a tóba egy extra erős mágnest, húzza ki és nézze meg, hogy mi tapadt a mágnesre:

A magyar élővizekben a kincsvadászoknak sikerült már fegyvereket, széfeket, biciklit, mobilt, érméket, bevásárlókosarat, jelzőtáblát, távcsövet, de még egy autó hátsó részét is megtalálniuk! Ez egy remek vízparti elfoglaltság, ami kikapcsolódás, kaland és jó móka egyben.

Meglepő kapások mágnes segítségével

A mágnes horgászat egy szuper program akár párban vagy nagyobb csapattal is. Csapatban rögtön megnő annak az esélye, hogy valami fantasztikusat találjunk. A Budapest Crew néven ismert csapat mágnes pecásai, Kovács Tamás és Kovács Gábor már több érdekes dolgot húztak ki a vízből. Íme néhány közülük:

Próbálja ki Ön is a mágnes pecázást!

A mágnes pecázáshoz nincs másra szüksége, mint egy nagyon erős mágnesre és egy kötélre. Ezeket az eszközöket a MágnesPecázás.hu weboldalon található webáruházunkban is beszerezheti. Megrendelését 1-2 munkanapon belül kiszállítjuk.

A mágneseken egy gyűrű található, aminek segítségével a mágnest a kötélhez rögzítheti. A mágnesek anyaga NdFeB, amely extra erős mágneses tulajdonsággal rendelkezik. Kis méretük ellenére még nagyon nehéz tárgyakat is képesek magukhoz vonzani és megtartani. Egyik vásárlónk az általunk forgalmazott mágnessel még ezt a nagyon nehéz motort is képes volt partra húzni:

A mágnes horgászathoz használatos kötélnek igen könnyűnek kell lennie, hogy könnyedén tudja minél távolabbra dobni a mágnest. Világos színű kell legyen, hogy a víz alatt is jól látható maradjon. Ezenkívül előnyös még, ha nem szívja meg magát vízzel. A kötél ideális hossza 30 m.

Nem kötelező tartalma a készletnek még az elakadást gátló kúp és a kampó:

Ha a mágnesére ezt a speciális kúpot rögzíti, a mágnes elakadásának kockázata a vízfenék hordalékában a minimumra csökken. A kampó a nehéz tárgyak kiemelésénél lehet segítségére.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretné Ön is kipróbálni a mágnes pecázást, olvasson tovább. Cikkünk végén megmutatjuk, hogy mi alapján választhatja ki a mágneses pecázáshoz leginkább megfelelő mágnest és kötelet.

Gyereknek és felnőttnek is egyaránt remek szórakozás

A mágneses pecázás egy szuper családi program:

Hídról, vízpartról vagy akár csónakból is dobálhatja a mágnesét:

Magnetfiške

A vízfelszín alatt mágnessel vadászókra további érdekes dolgok várnak:

Mágnes fogás

Kovács Tamás bedobta a Dunába mágnesét és azt kihúzva még egy mágnessel gazdagodott:

Széfek

A mágnes pecások olykor széfeket is találnak a víz felszín alatt. Ezek gyakran lopásból származnak és többnyire üresek már.

További leletek Magyarországon

Budapest zászlaja

Budapest város zászlaját a Petőfi híd alatt a Dunából húzták ki – szárazon jobb lesz neki, mint a vízben.

Gyors megrendelés: 3 lépésben

A megrendelés leadása 2 percet vesz igénybe. Egyszerre több mágnest is a kosarába tud tenni.

1 lépés: Válasszon mágnest

  • 90 kg-os mágnes a gyerekek részére is ideális.
  • 160 kg-os mágnes, jó ár/érték arány. Kezdők számára ajánljuk.
  • 290 kg-os mágnes a legerősebb, de a legdrágább eleme ennek a hármasnak.

2 lépés: Válasszon kötelet

Az általunk forgalmazott kötelek kifejezetten mágneses pecázáshoz lettek kifejlesztve. Emberi erővel lehetetlen szétszakítani őket.

  • 15-méteres kötél, gyerekek számára ideális hossz (gyerek ennél távolabbra nem tudja eldobni a mágnest)
  • 30-méteres kötél, felnőttek számára ideális hossz

3 lépés: Kiegészítők választása (nem kötelező)

Az alapszett a mágnes és a kötél, melyet kötelező megvásárolni a kedvezmény érvényesítéséhez. Emellett ezek a kiegészítők nagyon hasznos kellékek:

  • Elakadásgátló kúp: Ha a mágnesére illeszti ezt a kúpot, garantáltan kevésbé fog elakadni a vízfenék alján található hordalékban, kövekben.
  • Kampó: Egyes nehéz tárgyakat (például biciklit) nem tudja csak a mágnessel kihúzni. Ilyenkor a kötél másik végére felerősítheti ezt a kampót, és könnyebben kihúzhatja az adott tárgyat.

Lépjen a kosár menüpontba és küldje el megrendelését

Megrendelését 1-2 munkanapon belül kézbesítjük. Fizetni utánvéttel tud.